Γραμματεία Διαγωνισμού: 2610-997623 philosophia.diagonismos@gmail.com
Select Page

Ανακοινώσεις του 2ου διαγωνισμού (2012-2013)

Ανακοίνωση [2-4-2013]

Ανακοίνωση [30-3-2013]

 • Σας ενημερώνουμε ότι στην επιλογή “Αρχεία – Υποστηρικτικό υλικό” έχει αναρτηθεί η Κατάσταση των Επιτυχόντων στον Διαγωνισμό (βαθμοί 17,5 έως 15,0).

Ανακοίνωση [22-3-2013]

 • Σας ενημερώνουμε ότι στην επιλογή «Αρχεία-Υποστηρικτικό Υλικό» της ιστοσελίδας έχουν αναρτηθεί τα αρχεία «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 2013» και «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 2013»*.* Το έντυπο «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», που εκ παραδρομής είχε αναρτηθεί αρχικά σε μορφή «pdf», αντικαταστάθηκε με αρχείο σε μορφή «doc». Παρακαλούμε να το συμπληρώσετε ηλεκτρονικά και να μας το στείλετε μέσω e-mail στην ηλ. διεύθυνση του Διαγωνισμού.

Ανακοίνωση [16-3-2013]

2ος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, 16-2ου-2013

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ**

΄Ονομα Σχολείο Βαθμός
Καρούση Ελένη ΓΕΛ Νιγρίτας Σερρών -20-
Καραγκάνη Ελένη Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης 19,5
Οικονόμου-Μακρυγιάννη Μαρία ΓΕΛ Σχολής Μωραϊτη 19,5
Αδαμίδου Αγάπη ΓΕΛ Προβατά Σερρών 19,0
Αγγελάκη Ιωάννα ΓΕΛ Νιγρίτας 19,0
Καραγιάννη Σωτηρία 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας 19,0
Σέγκος Ιωάννης 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας 19,0
Σελέκος Δημήτρης 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας 19.0
Γεωργουσάκη Μαρίνα Βισάλτειο ΓΕΛ Νιγρίτας 18,5
Ζόγκου Ελένη Βισάλτειο ΓΕΛ Νιγρίτας 18,5
Καμπέρου Σοφία ΓΕΛ Κολλεγίου Ψυχικού 18,5
Ρούσση Μαρία ΓΕΛ Σχολής Μωραϊτη 18,5
Τζιμή Χαραλαμπία Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης 18,5
Τσολιάκου Κωνσταντίνα 2ο ΓΕΛ Μεγάρων 18,5
Λαφαζάνης Χριστόδουλος ΓΕΛ Νιγρίτας 18,5
Αβραμοπούλου Αναστασία 2ο ΓΕΛ Πεύκης 18,0
Καρυπίδου Κατερίνα ΓΕΛ Προβατά 18,0
Κωφοπούλου Μαρία-Πολυξένη Πρότυπο Πειραματικό Λυκειο Μυτιλήν ης 18,0
Σαματά Αδαμαντία Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου 18,0
Τουτουντζιδάκη Μαρία Πρότυπο Πειραμάτικό Λύκειο Ρεθύμνου 18,0
Τραταρού Παντελίνα ΓΕΛ Κολλεγίου Ψυχικού 18,0
…???* Αργύρης  του Νικολάου  κ.τ. Πολυξένης Ελληνικό Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη) 18,0

* Το επώνυμο έχει καλυφθεί από το αυτοκόλλητο κάλυμμα. Η Επιτροπή δεν μας έχει στείλει την κατάσταση των μαθητών.
** Η κατάσταση των επιλαχόντων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, καθώς σε ένα σχολείο, το οποίο δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, η Επιτροπή αποφάσισε να προαγματοποιήσει επαναληπτική εξέταση. Οι μαθητές αυτού του σχολείου θα συμμετάσχουν υπό τους ίδιους όρους στον Διαγωνισμό. Οσοι λάβουν βαθμούς άνω του 18,0 θα προκριθούν ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ στον τελικό, οι μαθητές με βαθμούς κάτω του 18,0 θα καταταχθούν κανονικά στις λοιπές καταστάσεις.

Η Επιτροπή επέλεξε την λύση αυτήν, προκειμένου να μην καθυστερήσει άλλο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.———————Πάτρα, 16 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση [14-2-2013]

 • Αναρτήθηκε υλικό για τα κείμενα Μέντελσον και Λοκ στην ιστοσελίδα.

Aνακοίνωση [23-1-2013]

 • Ανάρτηση βραβευθέντων δοκιμίων Διαγωνισμού 2011/12
  Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία πολλών εκπαιδευτικών αναρτήσαμε στην επιλογή του μενού: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2011/12» τα δοκίμια των βραβευθέντων μαθητών του ελληνικού τελικού καθώς και τα γραπτά των μαθητών που προκρίθηκαν στην εξέταση στην ξένη γλώσσα για την ΔΟΦ, Οσλο 2012.
 • Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε, ότι μόνο ενθαρρυντικά θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή η ανάρτηση!Με τον Διαγωνισμό προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους να αναστοχασθούν, και αυτό ισχύει για όλους: SAPERE AUDE!
 • Επίσης, η αξιολόγηση, όπως είχαμε γράψει και πέρισυ (βλ. και ομιλία απολόγισμού για τον περσινό διαγωνισμό) δεν προκύπτει «αναλυτικά» βάσει κριτηρίων, αλλά με συνθετική εξατομικευμένη κρίση. Η ποιότητα έχει πολλές δυνατές πραγματώσεις!

Ανακοίνωση [16-1-2013]

 • Εχει αναρτηθεί στο λήμμα «ΑΡΧΕΙΑ» υποστηρικτικό υλικό για τον Διαγωνισμό (βιβλιογραφία, κείμενα, σχόλια), το οποίο θα εμπλουτίζεται στο επόμενο διάστημα συνεχώς.
 • Επίσης αναρτήθηκαν στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας επιστημονικής υποστήριξης του Διαγωνισμού ανά θεματικές, προς την οποίαν μπορείτε να απευθύνεσθε για θέματα προετοιμασίας του Διαγωνισμού:
  1η θεματική περιοχή: Ανδρέας Μιχαλάκης, Επικ. Καθηγητής:  micha @ upatras . gr   (χωρίς τα κενά)
  2η θεματική περιοχή: Κυριακή Γουδέλη, Επικ. Καθηγήτρια:  kgoudeli @ upatras . gr
  και Αικατερίνη Καλέρη, Αν. Καθηγήτρια: kaleri @ upatras . gr    (χωρίς τα κενά)

Ανακοίνωση [19-12-2012]

 • Η πρόσκληση για τον 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό έχει εδώ και περίπου ένα μήνα αποσταλεί στις Διευθύνσεις Μ.Ε. Χαιρόμαστε πολύ που ο Διαγωνισμός αποκτά μια κανονικότητα και χαιρόμαστε για την ανταπόκριση που ήδη συναντά στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
 • Εχουμε αναρτήσει όλα τα αρχεία σχετικά με τα διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα του Διαγωνισμού και συνεχίζουμε με την ανάρτηση υποστηρικτικού υλικού.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Οι θεματικές περιοχές του Διαγωνισμού είναι φέτος μόνο ΔΥΟ. Εκ παραδρομής στο κείμενο του Κανονιμσού είχε μείνει σε κάποιο σημείο η αναφορά σε «τρείς» θεματικές περιοχές (έχει γίνει στο μεταξύ διόρθωση).
 • Επιλέξαμε θέματα από την νεώτερη φιλοσοφία που αφορούν σε φιλοσοφικά ζητήματα που θίγονται σε πολλά μαθήματα του Λυκείου και που πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν τους νέους ανθρώπους.
 • Σχετικά με ζητήματα οικονομικής κάλυψης, για τα οποία δεχόμαστε ερωτήσεις – πράγμα κρίσιμο υπό τις παρούσες συνθήκες –, ενημερώνουμε ότι καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε να υποστηριχθεί η διεξαγωγή του τελικού Διαγωνισμού στην Πάτρα.
 • Στον Διεθνή Διαγωνισμό η διαμονή και εστιάση στην χώρα που φιλοξενεί (Δανία) καλύπτεται από τους διοργανωτές. Επιδιώκουμε να βρούμε χρηματοδότηση για τα έξοδα μετάβασης της ελληνικής αποστολής, όπως και κατά την προηγούμενη χρονιά.